Background
x
Sök
Privat (inkl moms) Företag (exkl moms)
Köpvillkor

Competition Grade Lubricants

MASTER KARTLUBE marknadsför smörjmedel, oljor, drivmedel, rengöringsmedel och andra produkter för karting och motorsport. Vi drivs av att utveckla och saluföra högkvalitativa produkter med de bästa egenskaperna för varje applikation.

+ Visa mer
- stäng

Värderingar/Ledord:
• Kvalitet och prestanda
• Miljö och hållbarhet
• Service- och välvilja
• Engagemang
• Sponsorskap

Kvalitet

Kärnan i vårt produktsortiment är MASTER tekniska aerosoler, svenska produkter som erbjuder en exceptionell kvalitet och prestanda! Speciellt utvalda och specificerade för att passa olika applikationer inom karting.

Vårt breda sortiment av smörjande sprayer kompletteras med framstående produkter från välkända tillverkare och varumärken.

+ Visa mer
- stäng

Produkterna i vårt varumärke MASTER har de absolut bästa egenskaperna för de mest krävande applikationerna. Smörjmedel av högsta kvalitet för tävlande på elitnivå, med tillsatser för att minimera friktion och slitage och öka prestandan till en överlägsen nivå!

Våra rengöringsprodukter underlättar och ger ett perfekt resultat, med minsta möjliga ansträngning och miljöpåverkan.

I flertalet av våra produkter utgör de aktiva substanserna en mycket hög andel av volymen jämfört med andra fabrikat på marknaden (skaka därför en kvalitetsprodukt lite extra innan du använder den!). Detta gör dem dyrare att framställa, men gör också att de motsvarar eller överträffar våra kunders högt ställda krav. Ett ibland högre inköpspris men bättre prestanda och lägre totalkostnader gör våra produkter till proffsens och elitens val!

Många av våra sprayburkar har en 360° ventil, vilket gör att du t.o.m. kan använda den upp och ned.

Made in Sweden (MASTER)

Produktutveckling och tillverkning i Sverige.

+ Visa mer
- stäng

Spray Masters produkter tillverkas i Sverige. Hela verksamheten (Spray Master AB) är certifierad enligt de välkända standarderna ISO 9001 i kvalitet och ISO 14001 miljö samt för relevant varugrupp även enligt kosmetikaförordningen ISO 22716 i GMP anläggning. “Hela vår verksamhet ger oss en unik möjlighet att ständigt göra våra produkter bättre.”

Miljö och Ecoline

Miljö och hållbarhet är en viktig värdegrund och vi strävar efter att i största möjliga utsträckning ta fram och saluföra produkter med tydlig miljöprofil, med bibehållen eller förbättrad prestanda! Exempelvis MASTER EcoLine, Green Certified Propellant och Aspen alkylatbränsle.

2021 beslutade SBF om Aspen+ som enhetsbränsle för karting från och med säsongen 2022.
Aspen+ återfinns i vårt sortiment, tillsammans med 2-taktoljor för inblandning.

+ Visa mer
- stäng

Vi har ett nära samarbete med Red Line och tillsammans har vi genomfört tester som visar att deras olja ”Racing / Kart Oil” är fullt kompatibel med alkylatbränslet från Aspen*. Red Line är en esterbaserad syntetolja som ger bäst prestanda med renast förbränning.
(* Samtliga oljor i vårt sortiment är enligt respektive tillverkare kompatibla med alkylatbränsle. Kontrollera med respektive motortillverkare om du behöver vidta extra åtgärder/justeringar när du går från vanlig bensin till alkylat.)

Master EcoLine är en produktserie som lever upp till högt ställda krav kring hälsa och miljö. EcoLine är en garant för att produkten, i jämförelse med motsvarande produkter inom samma användningsområde på marknaden, har en mycket god hälso- och miljöprofil samtidigt som den naturligtvis har hög prestanda.

Utöver detta används en miljövänlig ”Green Certified Propellant” i en stor del av våra MASTER-aerosoler.

+ Visa mer
- stäng

Nu har det blivit ännu enklare att göra hållbara produktval. Spray Master är en av de första i världen med certifierad grön drivgas till våra högpresterande och svenskproducerade trycksatta produkter. En Green Certfied Propellant-märkt produkt innebär ett väsentligt minskat utsläpp av koldioxid och en lägre klimatpåverkan.

- Att kunna erbjuda våra kunder svenskproducerade produkter av hög kvalitet med minimal miljöpåverkan är en viktig del av vårt erbjudande, men framför allt något vi gör för att bidra till en grön och hållbar framtid, säger Mark Eriksson på Spray Master.

Hållbarhet är viktigt för oss på Spray Master och vi arbetar löpande med att identifiera sätt att minska vårt miljömässiga fotavtryck. Vi är nu stolta över att som en av de första i världen använda grön drivgas i våra trycksatta produkter!

Den gröna drivgasen produceras från restprodukter och köps via certifikat. Genom att köpa certifikat i proportion till den propan som vi på Spray Master använder i våra produkter skapas ett minskat koldioxidutsläpp, men det säkrar även att utvecklingen kring, samt produktionen av, biogas kan öka. CO2-minskningen av utsläpp från propandelen av produkterna blir därmed upp till 95%!

Spray Master har sedan tidigare sänkt CO2 utsläppen från produkter med DME genom att byta till grön DME. I och med satsningen på grön drivgas minimerar vi nu miljöpåverkan från en majoritet av våra produkter.

Får bytet någon effekt på produkterna? Utöver bytet av drivgas så pågår hela tiden produktutveckling inom sortimentet för att göra det mer hållbart. En viktig tumregel finns, utvecklingen till mer hållbara produkter ska gå hand i hand med bibehållen eller förbättrad prestanda.

- De som använder våra produkter är proffs som förväntar sig de bästa produkterna. Vi ser ingen anledning till att hållbarhet och hög kvalitet inte kan gå hand i hand. Bytet till grön drivgas sker från 1 juli 2020 och i och med detta har vi nu grön drivgas i mer än 120 produkter.

Gör ett aktivt val för miljön med produkter från Spray Master!

Sponsorskap

Vi på Master Kartlube har att stort engagemang för karting, och inte minst ungdomsverksamhet.

Det är med stor glädje som vi stöttar unga (och äldre) talanger i sin satsning!

+ Visa mer
- stäng

Varje år går en del av vårt överskott till att stödja aktiva inom svensk karting. Sponsring är ett ypperligt sätt för oss att stärka vårt varumärke och samtidigt stötta unga talanger i deras satsning. Det ger oss enormt mycket tillbaka i form av feedback och goodwill.

Är du intresserad av ett givande samarbete för båda parter ber vi dig vänligen att skicka ett e-postmeddelande och berätta mer om er satsning och/eller sponsringsidéer.

sponsring@masterkartlube.se

Alla är hjärtligt välkomna att ansöka om sponsring från oss!

Vi lägger stor vikt vid sportsmanship och ”fair racing” samt god uppförandekod, vi värdesätter detta lika högt som framstående resultat.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om våra produkter eller andra funderingar? Varmt välkommen att höra av dig till oss via vårt kontaktformulär för konsumenter.


Vårt mål är att besvara din förfrågan inom 2 timmar, men senast efter 24 timmar (vardagar 08:00-18:00).

+ Visa mer
- stäng

Post- och leveransadress

(Vänligen skicka inga returer eller leveranser utan att kontakta oss först)

MASTER KARTLUBE
Länsmansgatan 1, Box 1006
235 36 Vellinge
Sverige

Telefon

040-800 70
Måndag - Fredag 08:00-18:00

Epost:

info@masterkartlube.se

Organisation

MASTER KARTLUBE är en del av Acticap AB.

E-post: info@acticap.se

Org.nr: 556820-9679

Momsreg.nr: SE556820967901

Bankgiro: 676-8519

Swish: 1230295154

Företaget innehar F-skattsedel